Suosittele Tulosta sivu Sivukartta

Diakonia-idea-kilpailun parhaat palkittiin Espoossa

Diakoniatyöntekijöiden päivillä Espoossa 22.9.2009 palkittiin valtakunnallisen Diakonia-idea-kilpailun parhaat.


Diakonia-idea-kilpailun valintaraati ei löytänyt ehdotusten joukosta selkeää ykkösehdokasta. Kaksi hanketta jakoi toisen sijan:
Diakoniawiki sekä Pikku hait -diakoninen vauvauintiryhmä saivat kumpikin 2000 euron palkinnon. Lisäksi kunniamaininnan ja 1000 euroa sai Tukipiste Solmu.

Diakoniawiki on Internetissä toimiva diakonian idea- ja materiaalipankki, johon diakoniatyöntekijät itse tuottavat sisällön. Se on eri seurakuntien yhteistyöhanke. Sivusto on osoitteessa http://www.diakoniaa.fi.

Pikku hait -diakoninen vauvauintiryhmä on uudenlainen avaus erityistuen tarpeessa oleville isille ja perheille. Ryhmä on avoin kaikille isille, jotka tuntevat tarvitsevansa järjestettyä aikaa vauvansa kanssa. Vanhemmuutta tukevana mallina se mahdollistaa verkostoitumisen neuvoloiden, sosiaalitoimen ja seurakuntien kesken.

Tukipiste Solmu tarjoaa palveluja diakoniatyön perinteistä asiakaskuntaa nuoremmille asiakkaille. Toiminnasta on lisätietoja osoitteessa http://www.tukipistesolmu.fi.

Kilpailun järjestävät Diakonia ry., Diakonialaitosten liitto ry, Kirkkohallituksen diakonia ja yhteiskuntatyö, Kirkkopalvelut, Diakoniatyöntekijöiden Liitto ry, Kirkon ulkomaanapu, Seurakuntaopisto, Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak sekä Kotimaa-yhtiöt.

Lisätietoja:
Kimmo Saares, p. 040 733 6440, etunimi.sukunimi@kotimaa.fi
Raili Suviranta, p. 050 540 6192, etunimi.sukunimi@evl.fi

Kirkon tiedotuskeskus 22.9.2009